24M - Eleccions municipals (Catalunya i Estat espanyol) i autonòmiques (País Valencià i Balears)

Us convidem a una tarda electoral per seguir en directe els resultats de les eleccions del 24 de maig: municipals a Catalunya i autonòmiques al País Valencià i Balears. 

Us proposem el seguiment de l'escrutini en directe via l'especial de TV3 així com l'anàlisi per part dels politòlegs Marc Sanjaume i Toni Rodon (dos dels membres del bloc El Pati descobert).

Us esperem a les 14 h, a l'UQÀM, local A-3440, pavelló Huber-Aquin, metro Berri-UQÀM.

Inscripció obligatòria per poder-vos oferir un berenar.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Aquesta vetllada electoral és una iniciativa de la Médiathèque en études catalanes de l'Université de Montréal, el Centre de recherche interdisciplinaire sur la diversité et la démocratie i la Chaire de recherche du Canada en études québécoises et canadiennes de l'UQÀM, amb la col·laboració del Casal català del Quebec i l'ANC-Quebec.

               

Del 24M al 27S

El 9 de novembre de 2014, 2,3 milions de persones que van participar al procés participatiu organitzat pel govern de Catalunya i el 80 % es va manifestar votar a favor de la independència de Catalunya. El 27 de setembre de 2015 s'han de celebrar unes eleccions amb caràcter plebiscitari al Parlament de Catalunya. Segons el full de ruta acordat entre l'ANC, Òmnium, Convergència i ERC, si el bloc sobiranista supera el llindar dels 68 diputats (la majoria absoluta), començarà el procés de desconnexió amb un màxim de divuit mesos per redactar una nova constitució i celebrar un referèndum vinculant per ratificar-la i completar el procés de creació d'un nou Estat a Europa.

Entre aquestes dues comeses electorals, el proper diumenge 24 de maig tindran lloc les eleccions municipals a Catalunya. A nivell local, el 75 % de municipis catalans s'han adherit a l'Associació de municipis per la independència. Què s'hi juga el moviment independentista en aquestes eleccions? Entre els eixos social i nacional, què cal tenir en compte a l'hora d'analitzar els resultats? Quin impacte tindran les noves forces polítiques que neixen del moviment dels indignats, el 15M, com ara BCN en comú i Podem? Qui governarà la ciutat de Barcelona?

A nivell dels Països catalans, València i les Illes Balears celebraran eleccions a la Generalitat i al Consell respectivament. Totes les enquestes pronostiquen el final de la majoria absoluta del Partit Popular. I a la resta de l'Estat? El govern de 13 comunitats autònomes estan en joc. Quin serà el vot de càstig davant dels escàndols de corrupció i la crisi econòmica? Es tracta realment del final del bipartidisme? Quina serà la força emergent: Podem o Ciutadans?

 

Séjours de l'IRL

Estades lingüístiques en territoris de parla catalana

L'Institut Ramon Llull organitza, conjuntament o amb la col·laboració d'altres institucions, estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l'exterior per mitjà de cursos, conferències, visites i activitats complementàries.

XII Campus universitari de la llengua catalana

Estada lingüística d'estiu a Barcelona

 

Pays catalans