Boulder

0 out of 5

PREMI ÒMNIUM 2020 A LA MILLOR NOVEL·LA

Category: roman

Description

La protagonista de Boulder és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones. Fins que una la reté, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa i l’embarca en la gestació assistida d’una criatura. ¿Què en farà, la maternitat, de l’amant coneguda en un bar? ¿I què farà ella a la gàbia?

L’obra de Baltasar torna a atracar entre nosaltres amb una heroïna com només sap crear-les ella: camuflada amb un nom geològic —el de les roques solitàries enmig del mar— i perfectament intractable, si no fos que caus als seus peus.


Eva Baltasar va néixer a Barcelona el 1978. Havia publicat deu poemaris abans de posar-se a escriure novel·la:  Laia, Atàviques feres, Reclam, Dotze treballs, Medi aquàtic, Poemes d’una embarassada, Vida limitada, Animals d’hivern, Neutre i Invertida.

Permagel, nascut el 2018, va convertir-se immediatament en un d’aquells fenòmens literaris que expressen un canvi d’època. El 2020 va venir Boulder, segona part d’un tríptic que el 2022 s’ha completat amb Mamut.

Traduïda a una desena de llengües, guardonada amb els premis Llibreter i Òmnium a Catalunya, finalista del premi Médicis a França i distingida per la revista Granta, la jove novel·lista no ha abandonat la poesia: Nus Schiele, publicat el desembre de 2021, s’ha gestat al mateix temps que les seves novel·les.

Viu en un poble petit i duu una vida de simplicitat voluntària.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Boulder”

Votre adresse courriel ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *