Napalm al cor

0 out of 5

Category: roman

Description

Situada en una geografia ambigua, la primera novel·la de Pol Guasch posa en dansa una parella de nois que han crescut en una zona militaritzada, marcats per unes condicions de vida precàries, per la intolerància de l’entorn cap al seu desig, i per unes famílies tocades pel desarrelament. La manca de perspectives ho domina tot, però encara mantenen la possibilitat de deixar-se enlluernar i fins i tot sotmetre, d’aferrar-se a la militància i a la temptació de la violència, i de seguir parlant una llengua que es desfà: la seva.

L’única alternativa és fugir d’aquesta terra erma. En el seu trajecte més enllà de «l’altra banda», carregant literalment el pes del passat en forma de carta i de cadàver per enterrar, trobaran respostes diferents a enigmes compartits. Muntada delicadament com un mosaic, escrita amb precisió i bellesa, Napalm al cor conté una viva al·legoria de les diverses opressions que determinen tantes vides, però també de la fina línia que de vegades separa la víctima del botxí.


Pol Guasch (Tarragona, 1997) es va graduar en Estudis Literaris (UB) i és màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB), pel Programa d’Estudis Independents del MACBA i també en Literatura, Teoria i Cultura Contemporànies (King’s College de Londres). Forma part de la productora cultural La Sullivan. Ha estat professor de literatura i crítica de la cultura a la UB, escriptor resident a la Santa Maddalena Foundation (Itàlia) i reconegut amb una de les Beques Premis Ciutat de Barcelona 2020. És autor dels llibres de poesia Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2020), i ha recitat els seus versos en festivals nacionals i internacionals. Napalm al cor (Premi Llibres Anagrama 2021), la seva primera novel·la, serà traduïda a diverses llengües, com el castellà, l’anglès i el francès.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Napalm al cor”

Votre adresse courriel ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *